zondag 23 juni 2013

Sisteron en z'n Citadel

Zaterdag 22 juni 2013

Regionale marktdag in Sisteron in het oude stadsdeel van de stad. We hadden fruit nodig voor de komende dagen en daarom was ons eerste doel de aankopen te verzekeren. Van kraampje naar kraampje slenteren tussen toeristen en de lokale bevolking. Hier zie je alle kleuren en maten die er maar kunnen zijn.De plaatselijke voetbalvereniging deed z'n muzikale optocht door de stad. Hierdoor werd het verkeer op alle kruispunten tegengehouden.
De boodschappen terug in de auto gelegd en wat doen we nu?


De Citadel, ja !, maar dit is een beetje klimmen en daar had moeder niet zo een zin in. Terwijl zij dan maar een koffie ging drinken ergens op een terras, trokken ik en m'n vader richting Citadel. En inderdaad dit was efkes klimmen. Een paar minuutjes later aangekomen aan de ingang van de Citadel. Ook hier is een bezoek  niet gratis. 6 euro stuk.Een enorm kasteel of burcht , je weet het zo niet goed. Vanop elke hoek een prachtig uitzicht over Sisteron. Gewoonweg  adembenemend.Vanop elke palissade en primitieve torens krijg je een ander beeld over de rivier de Durance die Sisteron bevloeit.


De Citadel is gebouwd op een rots en dateert van vele eeuwen terug.
Wij klommen tot in de klokkentoren langs kleine trapjes en door smalle spleetjes.


Al gauw was onze tijd verstreken, want de maximum parkeertijd voor de auto was 2 uur en moeder stond al ons op te wachten.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal wel mooi uit.
    nog veel plezier
    groetjes janie

    BeantwoordenVerwijderen