donderdag 27 juni 2013

Lac de Mison

donderdag 27 juni 2013

Iets buiten het dorpje Mison ligt 'Lac de Mison'. Het vertrekpunt voor een ochtendwandeling.

Lac de Mison
Vandaag is het weer niet zo schitterend, bewolking en amper 20 graden. Ideale temperatuur om te wandelen. Het pad langs het meer veranderde snel in een smalle bijna autovrije landelijke weg, heel aangenaam lopen.

gesluierde appelbomen

appel
Van in het begin lopen we tussen de appelboomgaarden, die zijn echter nog in volle groei. De vruchten worden voor allerlei ongedierte en vooral vogels, overspannen en afgedekt met enorme netten. De verzamelbakken staan al klaar voor de komende pluk.

afdeknetten
Appelboomgaarden
Opnieuw moeten we de gele markeringen volgen, en algauw stijgen we het bos in. Een slecht lopend pad van grote diepe karrensporen en losliggende keien. We lopen nu op een heuvelrug met rechts en links prachtige vergezichten. Even later bereiken we een prachtige kloof van zwarte rotsen, het lijkt precies op afgesleten lavasrotsen.

Colline de Langueirard

Colline de Langueirard

Colline de Langueirard
Met een flinke afdaling komen we terug op het pad langs de 'lac' die we nu volgen tot aan de parking waar we wagen twee uur eerder hebben achtergelaten.3 opmerkingen:

  1. Great shots - looks like a nice trip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gorgeous scenery. I found a translation to read your wonderful hiking trip I don't know where this is but it is breath taking and I would love to see this area.

    BeantwoordenVerwijderen