vrijdag 29 maart 2013

Lusigny sur Barse

Een weekje in de Aube wat de weersomstandigheden betrof een tegenvaller. Heel veel regen en koude wind.

  • De Aube, met zijn uitgestrekte natuurpark Parc Naturel Régional de la Forêt d'Orient, is een oase van natuur en water waar je met volle teugen kunt genieten.
    Traditionele bouwstijl
  • Het water is overal, en niet zonder reden: in dit landschap van stroompjes en vennetjes zijn drie grote kunstmatige meren aangelegd: het Lac d'Orient, het Lac du Temple en het Lac Amance. De meren zijn een ideale plek voor elke vorm van ontspanning en sensatie, maar nodigen ook uit tot het ontdekken van flora en fauna. Welkom in het land van de grote meren, waar vrije tijd, natuur en erfgoed perfect samengaan! Het regionale natuurpark Forêt d'Orient is een paradijs vol frisse lucht in het hart van de Aube: grote bossen met eiken en haagbeuken omgeven een idyllisch merenlandschap. Natuurlief- hebbers komen hier aan hun trekken.

Het dorpje Lusigny-sur-Barse was onze verblijfplaats. De gite "au clos de Marie" is een meegevaller geworden. Een gite in traditionele stijl van de Aube, met een grote tuin en vooral alle comfort.


Gite au clos de Marie

Na de plaatselijk verkenning in het dorp deden we onze eerste wandeling naar de Lac de Lusigny.
Het eerste deel liep via het jaagpad langs het "canal de la Morge". 




Canal de la Morge
Verder via - route du Lac -, een rustige fiets en wandelweg, tot aan het strand van Lusigny-sur-Barse aan de Lac d'Orient. 


Helaas, door de aanhoudende slechte weersvoorspellingen was er geen enkele activiteit te bespeuren op het water.  



Lac d' Orient - Plage Lusigny-sur-Barse




2 opmerkingen: